Mediafax.biz Exclusiv

Vânzarea Scop, ePayment şi Topex, în top 5 tranzacţii

Vânzarea Scop, ePayment şi Topex, în top 5 tranzacţii

Autor: Adrian Seceleanu

23.12.2010, 18:41 91

Companiile poloneze IT şi-au întărit poziţiape piaţa din România în acest an achiziţionând şi distribuitorulScop Computers, care a avut un rulaj de 81 mil. euro în 2009.Achiziţia făcută de ABC Data, cel mai mare distribuitor IT&Cdin Polonia, vine după ce un alt grup - Asseco, achiziţiona în 2007integratorul IT Net Consulting.

Omul de afaceri Radu Georgescu a marcat înacest an un nou exit dintr-o companie fondată de lazero.

Grupul Allegro, parte a gigantului mediasud-african Naspers, a achiziţionat un pachet de 83% din acţiunilecompaniei GeCad ePayment International, furnizor de servicii deplată online cu cardul.

Vânzarea unui pachet de 51% din acţiunileTopex, producător local de echipamente telecom, cu un business de 5mil. euro în 2009, de către grupul german Rohde &Schwarz, estede asemenea una dintre cele mai importante tranzacţii ale anului.Firma germană a fost fost asistată în această tranzacţ ie de oechipă de avocaţi din cadrul biroului de avocatură Noerr Bucureşti,coordonată de către Joerg K. Menzer, Managing Partner al firmei, şiCristina Stamboli, avocat asociat. Topex, singurul producător localde echipamente GSM şi 3G pentru operatorii telecom, a fost fondatăîn 1990 de antreprenorul local Dan Adamescu (altul decât omul deafaceri care deţine societatea de asigurăriAstra).

Rohde &Schwarz are drept de opţiune decumpărare a diferenţ ei sau doar a unei părţi din acţiunile rămaseîn decurs de 15 ani de la data operării transferuluiacţiunilor.

Alte două tranzacţii au avut loc tot îndomeniul telecom, unde operatorul de cablu al Romtelecom - NextGena preluat compania New Com şi alţi câţiva operatori mai mici, cupeste 60.000 de clienţi. Şi GTS Telecom a contribuit laconsolidarea pieţei locale, "înghiţind" compania localăDatek.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO