Opinii

Nota 10 la teorie

15.10.2009, 00:00 16

Cunoscut initial de industria locala de IT&C pentru unamanunt "exotic" din CV-ul sau - performanta de a duce productia desaltele de la Relaxa Mizil de la 500 la 15.000 de unitati pe luna,Gabriel Sandu, de meserie economist, isi incheie multumit mandatulde nici un an la Ministerul Comunicatiilor.

"Nu exista domeniu unde sa nu fi lansat proiecte", spune el,sustinand ca si daca ar vrea "toata industria locala de IT", nu arputea incheia nici in zece ani proiectele pornite in timpulmandatului sau.

Are dreptate Sandu? Teoretic, da. Primit cu raceala deindustrie, avand in vedere experienta sa in mobila si agricultura,Gabriel Sandu a dovedit ca avand ambitie si in spate partidul careda premierul si ministrul de finante, se pot scoate ca pe bandarulanta strategii pentru toate problemele Romaniei in domeniulIT&C. Aparut de niciunde, Sandu s-a intalnit cu toateasociatiile, IT&C locale si cu managerii importanti dinindustrie si a ajuns ca in cateva luni sa pronunte si sa enuntecorect problemele industriei locale de IT&C. Iar la jumatateaanului, vorbea exact ca orice alt manager de top dintr-o companieprivata de IT&C cand era intrebat ce trebuie sa faca statul indomeniul IT.

"Sunt ferm convins ca daca astazi luam decizia de a trece onlinetot ceea ce inseamna partea de servicii guvernamentale, asa cum aufacut Austria si Marea Britanie, putem salva cel putin 30-35% dinbugetul Romaniei. Eu am o singura directie: timpul cetateanului -in cat timp se informeaza, in cat timp isi plateste taxele online,in cat timp obtine un document online, de la certificate de nasteresi de casatorie la buletine si permise de conducere", spuneaministrul intr-un interviu pentru ZF la jumatatea anului.

La final de mandat, cu cateva zeci de strategii adoptate si maimulte licitatii demarate, Gabriel Sandu nu poate fi condamnatpentru ca nimic nu e gata - pentru ca nu a avut timp. Iarprioritatea mandatului sau - timpul cetateanului - ramane lalatitudinea viitorilor demnitari de la Comunicatii, care, asa cum aaratat pana acum istoria, s-ar putea foarte bine sa se gandeasca sareia totul de la zero.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO