Politică

Afacerea Hayssam face victime

05.07.2005, 19:38 17

Fosta presedinta a Organizatiei PSD Sector 1, Nora Rebreanu, a demisionat, ieri, din PSD, ca urmare a propunerii Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala de a i se retrage sprijinul politic, considerandu-se ca a avut implicatii in "cazul Omar Hayssam".

Nora Rebreanu precizeaza intr-o scrisoare adresata presedintelui PSD Mircea Geoana ca este "obligata" sa demisioneze din PSD pentru "a-si apara demnitatea" si invoca, in acest sens, "imensa nedreptate" care i s-a facut in legatura cu "cazul Omar Hayssam". Rebreanu a invocat in demisie si "grava lezare" a imaginii sale publice, a sotului sau, academi-cianul Mihai Draganescu, precum si "comportamentul lipsit de civilizatie sociala si politica al unora dintre colegii de partid, arbitrariul si complotul ajunse la rang de virtute". "Sunt convinsa ca stiti ca mi se atribuie o culpa imaginara, asa cum sunt convinsa ca intuiti unde si cum s-au produs in partid derapaje de la etica si moralitate, derapaje care au condus la acea eticheta neagra aplicata nedrept partidului, in ansamblul sau", se spune in demisia adresata lui Mircea Geoana. Comisia de Integritate Morala a PSD a propus saptamana trecuta sanctionarea cu avertisment si retragerea sprijinului politic pe o perioada de 2 ani pentru orice functie politica in cazul celor considerati responsabili in cazul Omar Hayssam, respectiv Petre Salcudeanu, Mircea Ursache, Nora Rebreanu si Dan Tudorache. Presedintele PSD a catalogat demisia Norei Rebreanu, fost senator, drept un lucru firesc. "Este un lucru firesc pentru ca de fiecare data cand se intampla astfel de lucruri cel vizat se simte intr-un anume fel nedreptatit dar asta e situatia, nu avem ce face. Am inceput un lucru si trebuie sa-l ducem la capat", a spus Mircea Geoana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO