Politică

Alianta D.A. acuza Ministerul Educatiei de manevre ilegale

22.09.2004, 00:00 14

Alianta D.A. PNL-PD acuza conducerea MEC de "manevre ilgale" in afacerea cardurilor pentru studenti, distribuite contra cost de GTS International, se arata intr-un comunicat remis, marti, MEDIAFAX, de Cristian Boureanu, membru in conducerea PNL.
Reprezentantul Biroului Executiv al PNL sustine ca in prezent pe piata exista cel putin alte doua carduri cu aceleasi facilitati pentru studenti, dar care sunt distribute gratuit.
"Conducerea ministerului a aranjat lucrurile cu GTS astfel incat initiativa sa apartina asociatiilor studentesti", acuza Boureanu, in comunicat. El sustine ca reprezentantii MEC au apelat la serviciile lu Nicu Bancioiu, presedintele Uniunii Studentilor din Romania, acesta incheind protocoale de colaborare cu PSD si TSD. Liderul PNL afirma ca in afacere mai sunt implicate si alte doua persoane, toti beneficiind de un sejur in Brazilia, pe cheltuiala GTS. Toti trei au devenit membrii PSD pe 18 septembrie", se mai arata in comunicat.
Boureanu sustine ca suma pusa in joc se ridica la aproximativ 3,5 milioane de euro, pentru cei 700.000 de studenti din Romania. El considera ilegal faptul ca GTS a cerut ministerului ca aceste carduri sa devina document oficial ce probeaza calitatea de student.
Consiliul National al Studentilor (CNS) - organism care reuneste reprezentanti ai studentilor din toate senatele universitare din tara - a ales, in 3 septembrie, cardul ISIC (International Student Identity Card), drept card unic pentru studenti. Acest card, acceptat in 113 tari ale lumii, ofera numeroase servicii cu discount, atat pentru studenti, cat si pentru profesori (bilete de avion cu reducere, bilete pentru transport urban in strainatate, intrari la muzee).
In schimb, ministrul Educatiei, Alexandru Athanasiu a declarat ca furnizorul cardurilor unice pentru studenti va fi ales prin licitatie aratand ca, desi exista o optiune a studentilor in acest sens, desemnarea trebuie facuta in conditiile legislatiei privind achizitiile publice. Astfel, in perioada urmatoare, "vom lansa o licitatie pentru a se vedea care sunt acele firme care pot furniza un card care sa satisfaca cererile studentilor", a spus ministrul. Mediafax



 



 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO