Politică

Ambasadorul SUA: Acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite

Ambasadorul SUA: Acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul...

Autor: Lucian Pop, Lucian Negrea

23.02.2016, 16:12 140

''Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloş, că acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acţionat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român'', a răspuns Hans Klemm pe pagina de Facebook a Ambasadei, la o întrebare adresată de un internaut.

Premierul Dacian Cioloş spunea că acţiunea ANAF a constat în punerea în aplicare a unei decizii judecătoreşti, pentru recuperarea unor proprietăţi care aparţin statului, precizând însă că regretă modul în care au intervenit inspectorii ANAF. El a insistat că libertatea de exprimare nu a fost afectată şi că ea va fi apărată "ferm" de guvern.

”Abordarea ANAF trebuie să fie orientată pe aplicarea legii care să nu lase impresia intenţiei de a întrerupe activitatea entităţilor respective ci de a recupera bunurile sau resursele care aparţin sau sunt datorate statului. Scopul, în aplicarea legii, nu este de a închide firma, ci de a rezolva problema legală (care, în acest caz, este recuperarea imobilului)”, declara Cioloş, săptămâna trecută.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO