Politică

Aproximativ 50 de modificări aduse bugetului PMB, de la "Lia Manoliu" au fost luate 235 mil.lei

Autor: Roxana Alexe

01.03.2011, 11:06 39

Cele mai importante modificări aduse proiectului de buget pentruPrimăria Capitalei în 2011 au fost legate de obiectivele deinvestiţii, fiind reduse bugetele pentru Stadionul Lia Manoliu,pentru Strategia de dezvoltare urbană a Capitalei sau reabilitareaurbană a râului Dâmboviţa.

Astfel, obiectivului de investiţii Lia Manoliu îi vor rămâne doar147.857.000 de lei, după ce i-au fost luate 235 de milioane delei.

Aceasta a fost doar una din cele aproximativ 50 de modificări aduseproiectului de buget, propuse de consilierii generali ai grupuluiPDL şi strânse într-un amendament..
Alte modificări ale proiectului de buget au fost aduse la capitolulinvestiţii legat de lucrări care trebuie continuate. Printreacestea, au fost modificate bugetele pentru Strategia de dezvoltareurbană a Capitalei şi realizarea Planului integrat de dezvoltareurbană, dar şi pentru proiectul privind Definirea regimului tehnical construcţiilor supuse autorizării în zonele protejate şi înzonele de protecţie ale monumentelor.

De asemenea, au fost reduse bugetele alocate în proiectul dehotărâre pentru lucrări noi ca Strategia de trafic pentru Capitală,pentru concursurile de soluţii de amenajare a Pieţei Victoriei, aPieţei Unirii şi a Palatului Voievodal "Curtea Veche" sau celepentru amenajarea spaţiilor supraterane de la Piaţa Universităţii,respectiv Teatrul Naţional şi parcajul ce urmează a fifinalizat.
Au mai fost reduse sau anulate bugetele pentru reabilitarea urbanăa râului Dâmboviţa, pentru supralărgirea şoselei Pipera sau pentrupasajul suprateran Splaiul Unirii - Mihai Bravu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO