Politică

Băsescu a semnat decretul de numire a lui Meleşcanu în funcţia de ministru de Externe

Băsescu a semnat decretul de numire a lui Meleşcanu în...

Autor: Mona Hera

10.11.2014, 16:00 459

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul prin care se ia act de demisia lui Titus Corlăţean din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, precum şi decretul prin care Teodor-Viorel Meleşcanu este numit în funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

Totodată, Administraţia Prezidenţială anunţă că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Teodor Meleşcanu în funcţia de ministru de Externe va avea loc la ora 17.30, la Palatul Cotroceni.

Titus Corlăţean a anunţat, luni, că l-a informat pe premierul Victor Ponta că a decis să-şi depună mandatul de ministru, menţionând că MAE îşi menţine poziţia că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul al doilea.

Corlăţean a mai spus că nu acceptă ca MAE să fie implicat în jocul electoral al "domnilor Băsescu şi Iohannis".

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Teodor Meleşcanu pentru postul de ministru al Afacerilor Externe.

Teodor Meleşcanu a mai fost ministru de Externe în perioada 1992-1996, în Guvernul Nicolae Văcăroiu, iar în perioada aprilie 2007 - decembrie 2008 a fost ministru al Apărării, în Cabinetul Tăriceanu.

Din februarie 2012, Teodor Meleşcanu a fost director al Serviciului de Informaţii Externe, funcţie din care a demisionat în luna septembrie, ulterior el anunţându-şi candidatura ca independent la Preşedinţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO