Politică

Boc: Guvernul, singurul apărător al cotei unice, motorul creşterii economice

Autor: Alexandru Moise

04.02.2011, 16:11 19

Guvernul în formula actuală este singurul apărător al coteiunice, motorul creşterii economice, dar România se află în prezentîn pericolul de a cădea din nou în patima populismului şi apromisiunilor fără acoperire care pot anula efortul de ajustare asistemului bugetar, consideră premierul Boc citat de Mediafax.

"România are acest mare pericol de a cădea din nou în patimapopulismului, a promisiunilor fără acoperire care ar anula totefortul de a ajusta economia şi sistemul bugetar în concordanţă cuposiblităţile existente. Acest lucru nu trebuie să fie pierdut dinmotive politicianiste", a spus Boc, la finalul unei întâlniri cuoamenii de afaceri.

El a arătat că viitorul acord de tip preventiv care va fiîncheiat cu Fondul Monetar Internaţional se va concentra perealizarea creşterii economice şi identificarea soluţiilor deatragere a mai multor resurse financiare pentru plata salariilor şipensiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24