Politică

Cea mai nouă lege promulgată de Klaus Iohannis: Preşedintele a promulgat legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului

Cea mai nouă lege promulgată de Klaus Iohannis:...

Autor: Maria Stan

29.11.2018, 16:40 157

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, în sensul prelungirii la 7 ani a vârstei minime la care copii pot fi plasaţi în servicii de tip rezidenţial, faţă de 3 ani, cu excepţia celor care prezintă handicapuri grave.

Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea alin. (1) şi (2) ale articolului 64 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea alin.(1) şi (2) ale art.64 din Legea nr.272/2004, în sensul prelungirii la 7 ani a vârstei minime la care copii pot fi plasaţi în servicii de tip rezidenţial, faţă de 3 ani cum este în prezent, cu excepţia celor care prezintă handicapuri grave, cu dependenţă de îngrijiri în servicii de tip rezidenţial specializate.

Un articol adoptat la lege prevede că „plasamentul copilului care nu a împlinit vârsta de 7 ani poate fi dispus numai la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal, plasamentul acestuia într-un serviciu de tip rezidenţial fiind interzis.”

Totodată, un alt articol adoptat la proiectul de lege stipulează că „prin excepţie de la prevederile alin. (l), se poate dispune plasamentul într-un serviciu de tip rezidenţial al copilului mai mic de 7 ani, în situaţia în care acesta prezintă handicapuri grave, cu dependenţă de îngrijiri în servicii de tip rezidenţial specializate.”.

Proiectul de lege a fost adoptat pe 31 octombrie de Camera Deputatilor, în calitate de for decizional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO