Politică

Cei 26 de „înţelepţi“ adunaţi la masa premierului pentru prima dată

Cei 26 de „înţelepţi“ adunaţi la masa premierului pentru prima dată

Autor: Iulian Anghel

04.04.2012, 00:07 5130

Consiliul consultativ pentru mediul de afaceri constituit în jurul premierului Mihai Răzvan Ungureanu a avut prima întâlnire ieri la Palatul Victoria - o performanţă în sine, ţinând cont de agendele încărcate ale celor 26 de şefi de corporaţii, bancheri, antreprenori, toţi cunoscuţi cu rezultate bune în mediul în care activează.

Şeful Guvernului aşteaptă de la sfătuitorii privaţi propuneri de combatere a evaziunii, de creştere a absorbţiei fondurilor europene şi de stimulare a exporturilor. Consiliul este o primă încercare de acest fel de a atrage mediul de business în elaborarea politicilor economice ale Guvernului, într-o vreme în care economia suferă, iar ultimii ani de criză nu au adus măsuri excepţionale pentru stimularea repornirii motoarelor.

Dacă premierul aşteaptă de la specialişti sfaturi, aceştia spun că vor să nu muncească degeabă, iar obiceiul consultării mediului de afaceri să devină un precedent.

"Cea mai importantă speranţă a mea legată de Consiliul consultativ este să nu muncesc degeaba", spune expertul fiscal Gabriel Biriş, în vreme ce Silviu Hotăran (fost şef al Microsoft România, actualmente director al GKTI Semper Human, firmă de training) afirmă: "Îmi place iniţiativa şi ar fi bine ca ea să aibă un caracter permanent."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO