Politică

Discursul lui Ponta care l-a deranjat "stilistic" pe Antonescu. Vedeţi aici principalele declaraţii ale liderului PSD la adresa noul premier

Discursul lui Ponta care l-a deranjat "stilistic" pe Antonescu. Vedeţi aici principalele declaraţii ale liderului PSD la adresa noul premier

Autor: Mediafax

09.02.2012, 16:51 1474

Fiţi premier, nu ajutorul preşedintelui, aţi pierdut în 2007 din cauza lui. "Cred că este un avertisment serios şi cred că în 2007 aţi pierdut funcţia de ministru de Externe tot în urma unei gestionări defectuoase a relaţiei cu preşedintele Traian Băsescu. Obligaţia mea şi a dumneavoastră este de a privi spre viitor. Preşedintele Traian Băsescu este un om al trecutului, un om care îşi va încheia mandatul. Noi avem datoria să facem altă politică. Îmi doresc să avem cu adevărat un prim-ministru, nu un preşedinte-premier"

Eu cred că foştii şefi de servicii pot avea o carieră politică. "Eu cred că foştii şefi ai serviciilor de informaţii pot avea o carieră politică, dar cred că directorii în funcţie nu au dreptul să facă politică. Cred că foştii şefi de servicii de informaţii pot avea o carieră politică, însă numai după ce ne asigură că informaţiile la care au avut acces nu vor fi folosite pentru a-i ajuta în carieră".

Sper că veţi putea să conduceţi PDL. "Sper, domnule prim-ministru desemnat, că veţi reuşi să conduceţi nu doar Guvernul, ci să conduceţi şi PDL, care v-a propus în această funcţie, pentru că altfel un prim-ministru izolat de forţele politice care îl susţin înseamnă un premier ineficient şi nu ne dorim acest lucru".

Mă bucur că nu aţi acceptat persoane indezirabile, ca Udrea şi Igaş. "Mă bucur că nu îi aveţi în Guvern nici pe doamna Udrea, nici pe domnul ministru Igaş. Faptul că au fost înlocuiţi dovedeşte că toate criticile aduse de opoziţie erau întemeiate".

"Frigul de afară şi schimbarea lui Boc nu reprezintă soluţia la problemele celor din stradă, reprezintă doar un respiro, care poate dura o săptămână, două. Singura schimbare care trebuie făcută este schimbarea modului de guvernare şi a modului de rezolvare a problemelor cetăţenilor. Autismul fostului guvern a dus la căderea acestuia, cred că reconectarea la ce înseamnă vocea publică vă poate ajuta"

Băsescu spunea că Năstase e cârpa lui Iliescu, eu nu voi zice la fel de dvs. "Este clar că nu mai avem un premier. Premierul de la Cotroceni deţine controlul absolut, pentru prima dată încerc un sentiment de milă pentru primul-ministru, care nu mai reprezintă decât o cârpă, preşul de şters picioarele al preşedintelui. Dacă ar avea cât de puţină demnitate, ar demisiona, dar aţi văzut dumneavoastră o cârpă demnă?", a citat Ponta.

El a precizat că citatul este din Traian Băsescu, care era şeful opoziţiei în 2004 şi se referea la premierul PSD de atunci, Adrian Năstase.

"Nu voi folosi o abordare atât de agresivă, nu am folosit-o nici faţă de Emil Boc. Îmi doresc să vă faceţi datoria ca prim-ministru, îmi doresc să înţelegeţi că sunteţi premierul Guvernului, şi nu un ajutor al preşedintelui", i-a spus Ponta lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, joi, la şedinţa Parlamentului de învestire a noului Guvern, că USL va susţine Cabinetul Ungureanu în 15 puncte, cu caracter european, social şi anticorupţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO