Politică

Gitenstein reacţionează, guvernul face un pas înapoi şi acceptă decizia CCR

Gitenstein reacţionează, guvernul face un pas înapoi şi acceptă decizia CCR

Autor: Marius Fratila

12.07.2012, 00:03 636

Premierul Ponta a arătat aseară că Guvernul se va supune deciziei Curţii Constituţionale (CCR) şi va modifica legislaţia astfel încât referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu să fie valabil doar dacă la vot vor veni jumătate din numărul celor înscrişi pe listele electorale (9 mil. persoane).

Înainte de declaraţia premierului, ambasadorul SUA la Bucureşti Mark Gitenstein (foto) a ieşit din nou la rampă, declarând că este inacceptabilă desfăşurarea referendumului din 29 iulie după o legislaţie care nu este în concordanţă cu Constituţia, deoarece acest lucru ar provoca "intenţionat o criză constituţională foarte periculoasă".

"Prim-ministrul Victor Ponta a confirmat acest angajament solicitând Parlamentului să acţioneze. Sunt încrezător că preşedintele interimar Crin Antonescu va face acelaşi lucru semnând o lege a referendumului în concordanţă cu hotărârea Curţii Constituţionale imediat ce aceasta ajunge pe biroul său", adaugă Gitenstein.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO