Politică

Iliescu: Ce sa caut la procesul lui Cozma?

09.03.2005, 00:00 18

Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat, referitor la absenta sa de la procesul in care Miron Cozma cere daune statului, ca a trimis un avocat care sa vada despre ce este vorba, el apreciind ca nici o instanta nu se poate pronunta asupra unor atributii exclusive ale sefului statului.


Intrebat de ce nu s-a prezentat la proces, Iliescu a raspuns: "Pai ce sa caut eu la acest proces, am trimis un avocat, care sa vada despre ce este vorba". El a opinat totodata ca "nu poate nici o instanta sa se pronunte asupra unor atributiuni exclusive, stabilite de Constitutie, pentru seful statului". "Asa ceva nu instantele pot sa judece - valoarea unei gratieri sau retragerea unei gratieri", a adaugat el.


Adrian Nastase si Ion Iliescu au lipsit de la termenul de ieri, la care au fost citati in dosarul in care Miron Cozma a solicitat statului roman despagubiri de cinci milioane de euro, pe motiv ca ar fi fost reincarcerat ilegal.


Fostul sef al statului si fostul prim-ministru au depus la instanta Curtii de Apel Bucuresti o cerere de intampinare - act prin care au solicitat respingerea introducerii lor in acest dosar de catre Administratia Prezidentiala.



Renate Weber, reprezentantul Administratiei Prezidentiale, a solicitat instantei acordarea unui termen pentru studierea acestei solicitari si pentru formularea unei pozitii fata de acest act. Cu o saptamana in urma, instanta Curtii de Apel Bucuresti a amanat judecarea dosarului, fostul presedinte Ion Iliescu si fostul premier Adrian Nastase fiind chemati sa dea declaratii in fata magistratilor in legatura cu acest dosar. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24