Politică

IPS Pimen: Conducatorii tarii sunt o ramasita a Partidului Comunist

12.07.2004, 00:00 25

Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen, a acuzat conducerea tarii pentru masurile drastice de securitate luate la manastirea Putna cu ocazia comemorarii domitorului Stefan cel Mare. El a apreciat ca enoriasii au fost tratati "ca niste teroristi si borfasi".
Intr-un interviu acordat cotidianului sucevean "Crai Nou", IPS Pimen a admis ca, in conditiile in care la Putna au fost prezente numeroase personalitati politice, trebuia sa fie adoptate unele masuri de protectie, dar ca acestea nu ar fi trebuit luate in incinta manastirii, ci la punctul de triere, la Bivolarie. Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor a apreciat ca, daca liderii tarii "au avut teama", nu ar fi trebuit sa vina la manastirea Putna si a exemplificat cu participarea, la implinirea a cinci sute de ani de la ridicarea bisericii manastirii Putna, a fostului lider comunist Nicolae Ceausescu. Acesta ar fi venit cu cateva zile inainte, astfel incat enoriasii s-au bucurat din in liniste de zilele desarbatoare.
Inaltul ierarh a mai spus ca, daca aveau semnale ca exista anumite pericole la adresa lor, conducatorii trebuiau sa-si amane vizita si sa lase pelerinii "sa-si marturiseasca credinta".
"Insa ei au urmarit un capital electoral, ei sunt straini de aceste sentimente religioase si patriotice. Ei sunt o ramasita a Partidului Comunist", a spus IPS Pimen Suceveanul. El a apreciat ca "oricare alt premier, oricare alt presedinte ar fi avut tara la acest soroc sfant nu s-ar fi intamplat ceea ce s-a intamplat acum".
"Domnul presedinte Iliescu este un om care, intr-adevar, este convins de doctrina lui comunista si care n-are sentimentul proprietatii particulare, private, ceea ce nu poate sa conceapa mintea nimanui, iar domnul Nastase este un om foarte mandru", a spus IPS Pimen. Inaltul ierarh a mai spus ca este mahnit ca tara are astfel de conducatori. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24