Politică

Laura Codruţa Kovesi despre dosarul referendumului şi Lucian Lipovan despre premierea olimpicilor şi paralimpicilor

07.09.2012, 11:10 613

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a declarat la Gândul LIVE că nu sunt cercetaţi cei care au îndemnat votanţii să se prezinte la vot şi a respins acuzaţiile liderilor USL Victor Ponta şi Crin Antonescu. Cei doi au atacat procurorii declarând că anchetează politicienii care au îndemnat cetăţenii să participe la referendumul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Acuzaţiile lui Ponta şi Antonescu au fost făcute joi 6 septembrie la scurt timp după ce DNA a anunţat că a început urmărirea penală a secretarului general al PSD Liviu Dragnea pentru că a creat un sistem naţional de fraudare a voturilor. Kovesi a mai precizat că, în acest moment, nici Ponta şi nici Antonescu nu sunt urmăriţi penal în dosarele privind fraudele la referendum.

"De obicei nu comentez ce spun oamenii politici. Pot să vă spun ce a făcut DNA. Dacă citim atent ce spune comunicatul DNA şi îl citim pe tot, constatăm la o simplă citire că nu cercetăm cetăţenii pentru că au votat. Nu îi cercetăm pentru modul în care au votat. Nu cercetăm pe nimeni pentru că a îndemnat lumea să vină sau să nu vină la vot. Total excluse cele trei variante. Cercetăm persoanele despre care există indicii că au comis fapte penale. Faptele penale care sunt reţinute în începerea de urmărire penală împotriva domnului Dragnea sunt expuse foarte clar în comunicatul DNA", a declarat Laura Codruţa Kovesi. Vedeţi interviul VIDEO integral cu procurorul general Laura Codruţa Kovesi pe Gandul Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO