Politică

Magistratul care a participat la lansarea lui Rus a fost demis

25.05.2004, 00:00 7

Procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Cluj, Danila Suciu, si cei doi adjuncti ai lui au fost demisi ieri de Ministerul Justitiei, invocandu-se motive administrative, mai exact "managementul defectuos".
La Curtea de Apel din Cluj a fost deschisa o ancheta administrativa, la cererea ministrului justitiei, Cristian Diaconescu, dupa ce  procurorul general Danila Suciu a participat la lansarea candidaturii ministrului de interne Ion Rus la Primaria Cluj. Prin participarea la aceasta actiune electorala Danila Suciu a incalcat legislatia in vigoare intrucat  statutul de magistrat nu-i permitea sa participe la actiuni cu caracter politic.
Ieri o alta tema similara a provocat divergente intre putere si opozitie: participarea prefectilor si subprefectilor la adunari electorale. Presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, si ministrul administratiei, Gabriel Oprea, afirma ca prefectii si subprefectii se pot implica in campania electorala, singura interdictiei fiind in privinta candidaturii acestora. Opozitia contesta insa acest lucru si cere explicit Guvernului sa interzica participarea prefectilor si subprefectilor la manifestari electorale. Purtatorul de cuvant al Aliantei PNL-PD, Calin Popescu-Tariceanu, argumenteaza ca prefectii si subprefectii sunt functionari publici si, drept urmare, nu au voie sa faca politica. La randul sau, PRM, declara ca puterea sfideaza prevederile legale si interpreteaza legea in virtutea propriilor interese.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO