Politică

Marea sedinta a restructurarii bugetarilor: Basescu se intalneste azi cu guvernul la ora 14:00 pentru reducerea cheltuielilor din administratie

20.04.2010, 10:21 31

Presedintele Traian Basescu incepe astazi la ora 14:00 discutiicu Guvernul pe tema cheltuielilor din administratia publica, dupace saptamana trecuta a atras atentia executivului ca nu vedenicaieri reduceri de personal si cheltuieli ale statului.

Pe agenda discutiilor cu ministrii lui Emil Boc sunt trecutereducerea cheltuielilor publice in administratia publica centralasi locala, reducerea cheltuielilor sociale, cresterea nivelului deabsorbtie a fondurilor comunitare, achizitiile publice, revizuireaConstitutiei si descentralizarea.

Reducerea cheltuielilor statului este una din conditiile caredecurge din acordul incheiat de Romania cu FMI.

In ultima perioada au fost avansate mai multe cifre privindnumarul concedierilor din sectorul bugetar, cea mai mai recentafiind 75.000 de persoane.

Premierul Emil Boc ii va prezenta presedintelui Traian Basescuun raport cu evolutia cheltuielilor publice in perioada 2008-2010si intentia Guvernului de a reduce in acest an cheltuielile depersonal cu 5% fata de 2009, in principal prin concedieri inintervalul septembrie-decembrie, in intreaga administratie,potrivit unor surse Mediafax care au participat la intalnirea deluni seara a executivului organizata la o vila de protocol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24