Politică

Marko Bela: Nu cred ca Nagy va fi suspendat

21.03.2007, 19:25 14

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca a discutat la Palatul Cotroceni cu presedintele Traian Basescu despre cazul ministrului Comunicatiilor, Zsolt Nagy, precizand ca nu se asteapta ca acesta sa fie suspendat din functie.
Marko Bela a precizat ca nu i-a cerut explicatii sefului statului, ci doar si-a exprimat opinia fata de inceperea urmaririi penale a ministrului Comunicatiilor.
"Am discutat cu presedintele si am reiterat ce-am spus si ieri (luni - n.r.), ca nu sunt de acord ca asupra unui demnitar, asupra unui ministru sau a unui simplu cetatean sa planeze luni de zile anumite suspiciuni venite din partea procuraturii", a spus Marko Bela.
Liderul UDMR a precizat ca i-a mai spus sefului statului ca Uniunea nu este de acord cu inceperea urmaririi penale in conditiile in care in raportul comisiei prezidentiale nu exista altceva decat suspiciuni.
Marko Bela a precizat ca decizia de declansare a procedurilor de incepere a urmaririi penale in cazul lui Zsolt Nagy este "o decizie a presedintelui".
Marko a evitat sa precizeze ce le-a raspuns seful statului reprezentantilor UDMR pe aceasta tema.
Presedintele UDMR a precizat ca nu se asteapta ca Zsolt Nagy sa fie suspendat din functie, aratand ca din raportul comisiei prezidentiale nu reiese ca ar fi motive pentru suspendarea demnitarului UDMR.
Presedintele Traian Basescu a trimis, luni, ministrului Justitiei, Monica Macovei, in temeiul prevederilor Legii 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, cererea de incepere a procedurilor legale pentru urmarirea penala a lui Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, potrivit Administratiei Prezidentiale.
Ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, a dat asigurari ca va fi la dispozitia procurorilor si ca va incerca sa arate ca nu se teme de ancheta si ca nu are nevoie de protectie speciala doar pentru ca este ministru.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat, luni, ca situatia incerta a ministrului Comunicatiilor, Zsolt Nagy, in cazul caruia comisia speciala de analiza a plangerilor penale nu a formulat un raspuns clar, este nefireasca si sugereaza ideea unui "santaj".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO