Politică

Marko: Cerem PDL să găsească soluţii pentru deblocarea situaţiei şi pentru adoptarea Legii educaţiei

Astăzi se decide dacă UDMR va rămâne la guvernare. Marko: Legea educaţiei nu este un pretext de a ieşi din coaliţie

Autor: Mediafax

06.11.2010, 15:00 20

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, la Târgu Mureş, dupăşedinţa Consiliului Permanent, că Uniunea aşteaptă de la PDL, înurmătoarele zile, soluţii pentru deblocarea situaţiei şi pentruadoptarea Legii educaţiei, menţionând că dacă legea nu va fideblocată Uniunea nu va putea merge "mai departe", informeazăMediafax.

Liderul UDMR a declarat, sâmbătă, la finalul şedinţeiConsiliului Permanent, că în acest moment există o criză acoaliţiei, în care sunt puse sub semnul întrebării coeziunea şisolidaritatea coaliţiei.

El a spus că atunci când şi-a asumat intrarea la guvernare UDMRa avut în vedere rezolvarea problemelor legate de criza economică,dar şi fiindcă a considerat că există posibilitatea unei reformegenerale a societăţii româneşti. El a spus că al treilea dezideratal UDMR a fost, atunci când a intrat la guvernare, lărgireadrepturilor minorităţilor şi progresul în relaţiileinteretnice.

"Prin blocarea Legii educaţiei este în pericol atât continuareareformei generale, cât şi lărgirea drepturilor minorităţilor", aspus Marko.

El a arătat că cele trei deziderate "sunt absolut necesarepentru a merge mai departe cu actuala coaliţie". Citiţi mai multepe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO