Politică

Mischie crede ca arestarea sa este o razbunare a lui Nastase

27.01.2005, 00:00 15

Fostul presedinte al Consiliului Judetean, Gorj Nicolae Mischie, si fost lider al PSD Gorj a fost prezentat aseara instantei Tribunalului Gorj, care urma sa se pronunte asupra cererii Parchetului privind plasarea sa in arest preventiv.
Mischie a fost arestat marti seara si plasat in detentie pentru 24 de ore, fiind invinuit in cinci dosare.
Ieri el a fost audiat timp de mai multe ore de Parchetul Tribunalului Gorj. La iesirea de la audieri, el a declarat ca este nevinovat, iar ce i se intampla este o razbunare a lui Adrian Nastase si a lui Victor Ponta.
El nu a explicat motivele pentru care ii considera vinovati pe cei doi.
Mischie este cercetat in cinci dosare penale pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri oficiale, care vor fi conexate pentru ca audierea acuzatilor - printre care Mischie, un primar si doi functionari locali - sa se faca mai usor.
Primul dosar se refera la un prejudiciu de un miliard de lei pe care Mischie l-ar fi adus Consiliului Judetean.
PNA are in lucru un alt dosar pornit de la denuntul omului de afaceri Clement Mocanu (unul din patronii SC Arc S.A Tirgu Carbunesti), care s-a plans ca firma sa a construit sau a renovat casele lui Mischie si ale altor personalitati locale, pentru a putea ramane pe piata si primi comenzi. .
Celelalte dosare in care Mischie este acuzat de abuz in serviciu vizeaza modul in care acesta a platit mai multe lucrari de pietruire si modernizare a unor drumuri din judet.
Mischie mai este acuzat ca ar fi primit sponsorizari si donatii de mai multe miliarde de lei de la reprezentantii unor firme, pentru a-i sprijini in afaceri.
Nicolae Mischie a ajuns in atentia PNA in martie 2004.
La sfarsitul lui martie 2004, Nicolae Mischie, spupranumit baronul Gorjului, s-a autosuspendat din functia de presedinte al PSD Gorj, afirmand ca face acest gest pentru ca numele partidului sa nu fie asociat cu cercetarea pe care PNA o efectua asupra sa. Ulterior, PSD l-a exclus din partid. iulian.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO