Politică

Opozitia "citeste" in discursul premierului disperarea PSD

08.06.2004, 00:00 12

Promisiunile premierului Adrian Nastase prin care anunta dublarea pensiilor si a salariului minim tradeaza disperarea PSD in fata rezultatelor alegerilor locale, comenteaza reprezentantii partidelor de opozitie.
Purtatorul de cuvant al Aliantei PNL-PD, Calin Popescu Tariceanu, a spus ca duminica seara cand l-a auzit pe primul ministru vorbind de cresterea salariilor, a pensiilor si modernizarea sistemului de sanatate a avut impresia ca Adrian Nastase traieste intr-o lume paralela. "Ca si Nicolae Ceausescu, Adrian Nastase traieste intr-o lume paralela. Face promisiuni pe ultima suta de metri. Cand a vazut ca multimea da semne de tulburare in timpul discursului despre succesul socialismului, a promis cresterea veniturilor. La fel si Adrian Nastase", a comentat ieri Calin Popescu-Tariceanu. Aceasta este "proba concludenta", mai spune Tariceanu, ca reprezentantii PSD sunt disperati de pierderea alegerilor, inclusiv a celor parlamentare si prezidentiale ce vor fi organizate in toamna.
Cozmin Gusa, seful de campanie electorala al PD, crede ca "promisiunile lui Nastase" nu sunt in masura sa schimbe tendinta votului in turul al doilea de scrutin. "Tendintele sunt clare in Romania: antibaroni. Iar PSD este asimilat cu baronii locali in acest moment", afirma Gusa. PRM considera "fatarnice" promisiunile premierului. "Este in stare sa promita marea cu sarea pentru a se salva macar la alegerile parlamentare si prezidentiale. Premierul a incercat sa treaca peste momentul critic blufand ca de obicei", comenteaza Lucian Bolcas, vicepresedinte PRM.
 La randul sau, analistul politic Stelian Tanase considera ca discursul de duminica seara a fost unul dintre "cele mai proaste" ale premierului Adrian Nastase de la preluarea mandatului. "Acest discurs reflecta degringolada din PSD", considera Tanase.
 Duminica seara, dupa anuntarea primelor rezultate facute publice de institutele de sondare a opiniei publice, primul ministru Adrian Nastase a spus ca va dubla salariul minim pe economie si pensiile, va asigura conditii pentru cresterea salariului mediu, va moderniza sistemul de sanatate si va acorda burse. Prim-ministrul nu a precizat care vor fi sursele de finantare. Primul ministru nu a precizat nici cum ar putea sa mareasca salariile personalului angajat in alte sectoare ale economiei decat cele bugetare.
mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO