Politică

Parlamentul nu vrea sa plateasca pentru Catedrala

18.10.2005, 20:01 9

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a luat act ieri prin intermediul unei note privind implicatiile financiare ale amplasarii Catedralei Mantuirii Neamului pe terenul care-i apartine, ca cedarea acestui teren catre Patriarhie costa circa 150 de miliarde de lei.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis ieri sa-l informeze pe premierul Calin Popescu-Tariceanu asupra costurilor pe care le implica amplasarea Catedralei Mantuirii Neamului pe terenul apartinand Palatului Parlamentului, solicitand, in acelasi timp, si raspunsul la intrebarea privind cine va suporta aceste costuri.

Potrivit notei respective, patru puturi din cele sase, reprezentand surse independente de alimentare cu apa industriala a rezervorului de incendiu, cad in zona care se cedeaza. Nota arata ca valoarea puturilor noi se ridica la 12 miliarde de lei.

Totodata, nota precizeaza ca devierea retelelor electrice si a retelei de alimentare cu apa pentru stins incendiul exterior costa in jur de 20 de miliarde de lei.

La suma de aproximativ 80 de miliarde de lei se ridica insa realizarea unei noi imprejmuiri de aproape 1.000 de metri lineari si rezolvarea noilor accese in incinta Palatului, se precizeaza in nota. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24