Politică externă

Atentat asupra ministrului irakian de externe

30.11.2004, 00:00 10



Un atentat cu masina-capcana care il viza pe ministrul irakian de externe, Hoshybar Zebari, a fost dejucat, duminica dimineata, de garzile acestuia, relateaza cotidianul The Independent.



Teroristii au amplasat o masina plina cu explozibili pe traseul pe unde urma sa treaca coloana oficiala a sefului diplomatiei irakiene. Garzile acestuia au descoperit incarcatura exploziva cu putin timp inainte de trecerea convoiului oficial.



"Nu indraznesc sa ne organizeze o ambuscada, pentru ca stiu ca vor fi ucisi", a declarat Zebari, dupa dejucarea tentativei de asasinat de duminica. El a spus ca se asteapta la o intensificare a campaniei vizand asasinarea membrilor guvernului irakian.



Bomba de duminica a fost cea de-a doua tentativa de asasinare a sefului diplomatiei irakiene in decurs de cateva luni. Anterior, o alta bomba, constand in 800 de kilograme de explozibil, a fost amplasata in apropierea locuintei sale. "Intregul cartier ar fi fost distrus, nu doar una" sau mai multe case, a declarat Zebari.



Ministrul irakian de Externe a fost lider al Partidului Democratic din Kurdistan, care a luptat impotriva lui Saddam Hussein, timp de multi ani, prin intermediul unor actiuni de gherila. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO