Politică externă

Fiul cel mic al lui Kadhafi şi trei nepoţi, ucişi într-un bombardament NATO - VIDEO

Fiul cel mic al lui Kadhafi şi trei nepoţi, ucişi într-un bombardament NATO - VIDEO

Autor: Iuliana Enache - Mediafax

01.05.2011, 13:45 459

Cel mai mic dintre fiii liderului libian Saif al-Arab Kadhafi,precum şi trei dintre nepoţii acestuia au fost ucişi în noaptea desâmbătă spre duminică în timpul unui atac aerian al NATO, în timpulce liderul libian ar fi scăpat la limită, a anunţat un purtător decuvânt al regimului.

"Casa lui Saif al-Arab Muammar Kadhafi (...), cel mai mic dintrecopiii Ghidului (Muammar Kadhafi, n.red.), a fost atacată cumijloace puternice. Ghidul şi familia sa erau în casă împreună cuprieteni şi rude, dar el este "nevătămat", a declarat purtătorul decuvânt al Guvernului, Moussa Ibrahim, într-o conferinţă depresă.

"Atacul a provocat moartea martiriu a fratelui Saif al-Arab(....) şi a trei dintre nepoţii Ghidului", a adăugat purtătorul decuvânt.

Saif al-Arab avea 29 de ani, a adăugat el. Era cel mai micdintre cei şase fii ai liderului libian şi nu ocupa niciun postoficial cunoscut. Muammar Kadhafi a pierdut deja o fiică adoptivăîn 1986, în timpul unui bombardament american la Tripoli.

"Ghidul este în stare de sănătate bună. Nu a fost rănit. Soţiasa este, de asemenea, sănătoasă şi nu a fost rănită, dar altepersoane au fost", a declarat el.

"A fost o operaţiune care a vizat asasinarea directă a lideruluiacestei ţări", a acuzat el.

Purtătorul de cuvânt a însoţit în prealabil presa la locuinţabombardată din Tripoli. Având în vedere amploarea distrugerilor,este puţin probabil să fi fost supravieţuitori. Citiţi mai multdespre atacul aerian al NATO asupra reşedinţei Kadhafi pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO