Politică externă

Rezultatul pare să fie strâns la închiderea primelor secţii de votare din scrutinul prezidenţial american

Rezultatul pare să fie strâns la închiderea primelor secţii de votare din scrutinul prezidenţial american

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

07.11.2012, 01:35 1134

Primele secţii de votare s-au închis în Statele Unite, într-o parte a statului Indiana (nord) şi Kentucky (zona central-estică), marţi, la ora locală 18.00 (miercuri, 1.00, ora României), în cadrul alegerilor prezidenţiale, al căror rezultat pare să fie strâns, relatează AFP.

Cele două state se întind pe două fusuri orare, o parte din secţiile de votare urmând să se închidă o oră mai târziu, ora la care sunt aşteptate primele rezultate.

Din cauza imesităţii teritoriului american, programul de închidere a secţiilor de votare se întinde până la ora 4.00 GMT (6.00, ora României), în statele situate în vestul continentului.

Aproximativ 200 de milioane de americani sunt chemaţi marţi la urne să îl aleagă pe viitorul locatar al Casei Albe dintre preşedintele democrat în exerciţiu Barack Obama şi rivalul său republican Mitt Romney. Sondajele prevăd un rezultat foarte strâns, deşi "matematica" electorală pare favorabilă lui Obama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO