Politică

Premierul Sorin Grindeanu, după atacul american în Siria: Condamnăm atacurile chimice, sunt acţiuni fără justificare. Aceste lucruri trebuie pedepsite

Premierul Sorin Grindeanu, după atacul american în...

Autor: Ana Maria Constantinescu

07.04.2017, 11:21 156

Premierul Sorin Grindeanu spune că România condamnă atacurile din Siria, pe care le consideră acţiuni fără nicio justificare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat, vineri, la Craiova, cum comentează situaţia din Siria, premierul Sorin Grindeanu a răspuns: ”Noi, ca stat, condamnăm atacurile care au avut loc în Siria. Sunt acţiuni care nu au nicio justificare şi nu se âncadrează în nicio regulă internaţională. Aceste atacuri trebuie condamnate”.

”Condamnăm atacul cu arme chimice. Aceste lucruri trebuie pedepsite şi tot ceea ce decurge, angajamentele noastre ca ţară NATO le vom respecta”, a afirmat premierul .

Grindeanu a adăugat că a discutat despre atacul din Siria cu ministrul Apărării şi cu ministrul Afacerilor Externe, urmând să fie emis un comunicat.

Statele Unite au lansat un atac cu rachete asupra unei baze militare din Siria, ca reacţie la atacul chimic produs în urmă cu câteva zile, a anunţat Pentagonul.

Departamentul american al Apărării a anunţat la 4.40, ora Siriei, (4.40 ora României), că 59 de rachete de croazieră Tomahawk au fost lansate de la bordul unor distrugătoare aflate în estul Mării Mediterane.
Atacul a vizat o bază aeriană a armatei siriene, fiind o premieră în conflictul militar din Siria.

Preşedintele Donald Trump a îndemnat "toate ţările civilizate" să contribuie la încheierea războiului civil din Siria.

Bombardardamentul Statelor Unite este o ripostă faţă de recentul atac chimic produs recent în orăşelul Khan Sheikhoun, situat în provincia siriană Idlib.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO