Politică

PSD contesta dezbaterile asupra Codului fiscal din Comisia de Buge

20.05.2005, 20:09 14

Presedintele Comisiei de Buget din Camera, Mihai Tanasescu, solicita Biroului Permanent sa decida daca reconvocarea sedintei prin care s-a adoptat proiectul de lege privind modificarile aduse Codului fiscal a fost regulamentara sau nu. Miercuri seara, deputatii puterii au dezbatut modificarile la Codul fiscal in absenta parlamentarilor PSD, care s-au retras de la lucrari.

Presedintele comisiei a sus-pendat imediat sedinta, constatand lipsa cvorumului. "PSD nu a avut si nu are de gand sa tergiverseze discutarea actului normativ de modificare a Codului fiscal. Din contra, ne-am aratat foarte deschisi pentru a petrece oricat timp este necesar pentru a discuta toate amendamentele si toate articolele Codului fiscal. Dar in momentul in care in timpul sedintei, inainte de discutarea pe articole, se impune un anumit mod de lucru, si se impune o limitare a discutiilor, si se impune doar discutarea articolelor care au amendamente si nu a tuturor articolelor, si chiar limitarea in timp, doar un minut pentru fiecare amendament, lucrul acesta vine in contradictie cu ideea ca Parlamentul este un for de dezbatere", a declarat, ieri, Tanasescu, pentru Mediafax, argumentand astfel decizia deputatilor PSD de a parasi sala de sedinte a comisiei.

Modalitatea prin care PNL, prin vocea lui Eugen Nicolaescu, a impus acest lucru si modul in care ulterior a procedat, chemand telefonic colegi de la alte comisii doar pentru a face cvorum si a discuta in lipsa parlamentarilor PSD si PPRM echivaleaza cu o lipsa de respect totala vizavi de democratie, a mai acuzat reprezentantul PSD.

Deputatii PNL, PD, UDMR si Partidului Conservator din Comisia de buget-finante s-au intrunit, miercuri, in absenta colegilor de la PSD, pentru a dezbate si a da votul final la proiectul de lege privind modificarile aduse Codului fiscal.

Comisia a adoptat in unanimitate proiectul de modificare a Codului fiscal, adoptand mai multe amendamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO