Politică

Revoltele din Egipt riscă să se transforme în război civil: Protestatarii se bat cu susţinătorii lui Mubarak

 Violenţe în Egipt: Protestatarii se bat cu susţinătorii lui Mubarak

Autor: Gândul

02.02.2011, 15:30 70

Mai multe persoane au fost rănite, miercuri după-amiază, înconfruntările violente dintre susţinători ai preşedintelui egipteanHosni Mubarak şi opozanţi ai acestuia, în piaţa Tahrir, din centrulcapitalei Cairo, relatează AFP.

Confruntări violente au izbucnit în capitala egipteană întremiile de susţinători ai preşedintelui şi manifestanţi care cerplecarea sa de la putere, fără ca armata, prezentă în piaţă, săintervină.

Trei mişcări ale coaliţiei împotriva lui Mubarak au declaratanterior, într-un comunicat, că poliţişti în civil au intrat înforţă în piaţa Tahrir, centrul revoltei de nouă zile împotrivaregimului actual.

Aceste confruntări intervin la o zi după discursul solemn alpreşedintelui, în care a anunţat că nu va mai candida la alegerileprezidenţiale, prevăzute pentru septembrie. Acest anunţ nu i-aconvis însă pe protestatari să îşi întrerupă mişcarea. Citiţi maimult despre violenţele din Egipt pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO