Politică

Schimb dur de replici intre primul si al treilea om in stat

26.06.2008, 19:27 20

Presedintele Traian Basescu i-a scris ieri lui Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, reprosandu-i tergiversarea avizului Parlamentului la cercetarea penala a deputatilor Adrian Nastase si Miron Mitrea, insa liberalul i-a atras atentia ca isi depaseste atributiile. Basescu si-a exprimat nemultumirea, pentru ca "dosarele celor doi fosti ministri Mitrea si Nastase nu pot face obiectul urmaririi penale, asa cum se solicita de catre procurorii Ministerului Public, deoarece Camera Deputatilor intarzie nepermis de mult procedura de avizare", potrivit unor surse oficiale. "Presedintele este nemultumit, ca, prin votul de ieri (marti - n.n.), parlamentarii fosti si actuali ministri au privilegii si sunt mai presus de lege", au mai declarat sursele citate. Olteanu a spus insa ca de vina pentru anularea votului au fost si parlamentarii PD-L care au absentat.
"Din nefericire, constat ca va manifestati ca presedinte jucator si ca lider PD-L doar atunci cand interesul v-o cere, iar atunci cand interesele nationale legate de lupta anticoruptie sunt in joc, preferati sa faceti corespondenta doar cu mine. Spre informarea dumneavoastra, parlamentarii liberali au avut o mai buna prezenta la vot decat cei ai PD-L", i-a transmis Olteanu presedintelui Basescu. Basescu i-a replicat printr-o noua scrisoare lui Olteanu, acuzandu-l ca face afirmatii false si are grave carente in cunoasterea legilor, rugandu-l ca public sa nu lase sa se inteleaga ca ar fi avocatul parlamentarilor pentru care s-a cerut urmarirea penala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO