Politică

Stolojan ataca dur conducerea PNL

12.06.2006, 00:00 9

Telenovela declaratiilor de week - end dintre exponentii puterii a consemnat ieri un nou episod. Fostul presedinte al PNL, Theodor Stolojan, acum consilier pe probleme de finante al presedintelui Traian Basescu, a criticat dur Guvernul si unele decizii ale lui Calin Popescu -Tariceanu. El s-a aflat intr-o vizita la Arad, unde s-a intalnit cu membrii PNL.

Fostul lider liberal a sustinut ca nu vrea schimbarea lui Tariceanu din functia de premier sau din functia politica, dar ca vrea sa atraga atentia asupra unor "erori de strategie" ale acestuia si ale "grupului care-l inconjoara".

Liderul PNL nu a ripostat, in schimb i-a luat apararea Bogdan Olteanu, presedintele Curtii de Onoare si Arbitraj a PNL, care sustine ca deciziile gresite de strategie ale PNL au inceput cu Stolojan.

Pentru actualul consilier prezidential, erorile lui Tariceanu sunt "mari" si peste ele nu se poate trece usor: "respingerea alegerilor anticipate intr-un moment in care se puteau face rapid si respingerea fuziunii cu PD, care este o actiune fireasca, logica, atat timp cat PNL vrea sa ramana o forta politica mare si sa-si duca mai departe viziunile". Stolojan a mai acuzat ca in PNL "nu mai sunt respectate o serie de principii si valori care au fost introduse la congresul din august 2002", moment in care el a fost ales presedinte, si a criticat faptul ca deciziile importante nu se mai iau in partid, ci "de catre grupul lui Tariceanu, care pune apoi partidul in fata faptului implinit".

Stolojan a exemplificat cu numirea in functie a noului ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul. "La numirea ministrului pentru relatia cu Parlamentul nu a fost consultat niciun parlamentar PNL. Asta arata ca nu se respecta procedurile elementare de democratie in PNL", a spus Stolojan, care a mai criticat si numirea lui Sebastian Vladescu la conducerea Ministerului Finantelor. "Nu am nimic cu el, dar acest ministru nu are nicio legatura cu PNL. Decizia lui Tariceanu de a aduce un amic de afaceri si a-l pune ministru arata desconsiderare fata de partid", a declarat Stolojan.

Fostul lider PNL a criticat Guvernul si pentru ca nu s-ar implica in reforma sistemului sanitar si a spus ca Nicolaescu "este lasat aproape singur cu reforma in Sanatate, desi normal era sa se bata Tariceanu si tot Guvernul pentru cei 21,5 milioane de romani". Olteanu sustine insa ca tocmai Stolojan este cel care a impus acele reguli pe care le critica acum. "Tin sa-l informez pe domnul Stolojan de faptul ca actuala conducere a PNL este formata in cea mai mare parte din vechi membri liberali care, daca ne aducem aminte, au mancat bataie de la minerii chemati de guvernele din care Stolojan facea parte", a mai spus Olteanu. El crede ca Theodor Stolojan "a facut un adevarat scop in sine din atacarea PNL si a membrilor sai" si i-a cerut consilierului prezidential sa inceteze atacurile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO