Politică

Tăriceanu: ALDE formează Guvernul cu PSD; nu am stabilit numele premierului

Tăriceanu: ALDE formează Guvernul cu PSD; nu am...

Autor: Liviu Dadacus

16.12.2016, 13:33 361

„Desenarea viitorului politic pentru ALDE nu poate să se disocieze în niciun fel de votul dat de cetăţeni. Suntem consecvenţi cu poziţia avută de doi ani – colaborare politică în fostul Guvern Ponta, ulterior în Parlament cu PSD”, a spus Tăriceanu.

El a arătat că ALDE a anunţat în campanie că va merge într-un guvern de coaliţie cu PSD şi a subliniat că este obligaţia partidului pe care îl conduce de a respecta voinţa majoritară a cetăţenilor, exprimată majoritar la alegeri.

„Am spus că vom colabora în continuare cu PSD. Ţinând cont de rezultatul alegerilor, care a dat o majoritate extrem de clară atât partenerilor de la PSD, cât şi votul de încredere primit de ALDE, împreună putem face majoritatea necesară pt a forma viitorul guvern”, a spus Tăriceanu.

El a subliniat faptul că orice altă formulă politică vizând încercarea de realizare a unei coaliţii de centru-dreapta ar veni să „înfrângă” voinţa majoritară a electoratului şi să „întoarcă” rezultatul acestor alegeri.

El a spus că ALDE este în discuţii cu PSD şi negociază programul de guvernare, dar că nu s-a stabilit formula de guvernare şi numele premierului cu care vor merge la consultările de la Cotroceni.

„Nu vor exista măriri de taxe şi impozite în România următorilor ani. Principiul liberal de relaxare fiscală va fi implementat. Investiţiile vor fi repornite în 2016 şi pe viitor. Vom avea minim 6% din PIB pentru investiţii din 2017 în energie, agricultură, educaţie, mediu, infrastructură”, a spus, la rândul său, co-preşedintele ALDE Daniel Constantin.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO