Politică

Tripleta "antiTariceanu", aleasa fara emotii in fruntea PLD

02.04.2007, 18:47 12

Partidul Liberal Democrat si-a ales la finele saptamanii trecute, in cadrul unui congres extraordinar, conducerea de varf.
Congresul PLD l-a ales pe Theodor Stolojan in functia de presedinte al formatiunii, pe Gheorghe Flutur ca presedinte executiv si pe Valeriu Stoica ca presedinte al Consiliului Reprezentantilor Nationali (CRN).
Theodor Stolojan a fost votat ca presedinte al PLD de catre 1.198 de membri ai partidului si a inregistrat 5 voturi "impotriva" si 12 voturi nule. Astfel, Stolojan isi finalizeaza, cu acest vot in congres, perioada de interimat in functia de lider al liberal-democratilor. Un alt lider important al PLD, Gheorghe Flutur, care a ocupat in perioada de la constituirea partidului si pana la inregistrarea sa oficiala functia de vicepresedinte interimar, a fost votat de Congresul PLD, cu 1.189 de voturi "pentru", 14 voturi "impotriva" si 12 voturi nule, in functia de presedinte executiv.
Cel de-al treilea lider al formatiunii, Valeriu Stoica, a primit voturile favorabile a 1.152 de membri ai PLD participanti la Congresul PLD, 51 de voturi "impotriva" si 12 voturi nule, acesta ocupand in structura de conducere functia de presedinte al Consiliului National al Reprezentantilor. PLD, formatiune desprinsa din Partidul National Liberal, ii reuneste pe cei mai duri contestatari ai premierului Calin Popescu-Tariceanu, presedinte al PNL, si cei mai aprigi sustinatori ai Aliantei "Dreptate si Adevar". Stolojan, fost consilier prezidential al lui Traian Basescu, Flutur, fost ministru al agriculturii in guvernul Tariceanu si Stoica, fost presedinte PNL, constituie troica liderilor unui partid care si-a anuntat in repetate randuri pozitia pro-Basescu. La Congresul de sambata Valeriu Stoica avertiza PLD-ul ca ar trebui ca "actiunile de viitor ale partidului sa tina cont de faptul daca PD-ul va ramane sau nu in Guvern".
Cu o zi inainte de anuntul premierului Tariceanu despre restructurarea guvernului, Stoica declara ca "in momentul in care stim cum va fi Guvernul, a doua zi stim ce avem de facut. Daca este fara PD, atunci inseamna ca avem parteneri repede".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO