Prima pagina

Arestari in Muntenegru

04.08.2000, 00:00 13



Armata iugoslava a anuntat ieri ca a arestat in Republica Muntenegru doi britanici si doi canadieni care erau antrenati pentru "actiuni teroriste" si asupra carora au fost gasite echipamente militare si explozibili. "Exista indicatii potrivit carora cetatenii straini arestati antrenau unitati speciale ale Ministerului de Interne din Muntenegru si sunt specialisti in demolari si actiuni teroriste", a informat agentia independenta de presa Beta, citand un comunicat al armatei iugoslave, relateaza Reuters.

Cei doi britanici au fost identificati ca fiind Adrian Michael Prandnel si John Connon Bradley Yore, in timp ce canadienii au fost identificati cu numele Shuan Gerald Going si Liam Patrick Hall. Cei patru au fost arestati marti-seara in apropiere de granita cu Kosovo.

Un purtator de cuvant al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) a anuntat ca cei doi britanici disparuti lucrau la scoala de politie a organizatiei in Kosovo, iar canadienii erau angajati de o agentie umanitara, dar nu a putut preciza daca este vorba despre persoanele care au fost arestate in Muntenegru.

Incidentul survine la cateva zile dupa ce oficialii de la Belgrad au anuntat arestarea a patru olandezi care ar fi dorit sa-l rapeasca sau sa-l ucida pe presedintele iugoslav Slobodan Milosevici.

Liderii occidentali se tem ca Milosevici ar putea incerca destabilizarea Republicii Muntenegru pana la alegerile din 24 septembrie, care vor fi boicotate de fortele politice de la Podgorita.

Ministrul iugoslav al informatiilor, Goran Matici, a acuzat luni serviciile speciale britanice SAS ca antreneaza politia muntenegreana pentru o posibila confruntare cu unitatile armatei iugoslave din republica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO