Prima pagina

Bande organizate aduc imigranti romani in Irlanda

13.03.2001, 00:00 27



Fenomenul intrarii ilegale a romanilor in Irlanda nu este nou, insa probele detinute de organizatiile pentru refugiati arata ca din ce in ce mai multi romani au fost adusi aici cu forta, in cazuri de trafic de carne vie, scrie in editia sa de ieri cotidianul Irish Times.

"atiu cazuri de romani care au platit traficantilor 1.000 de dolari sau 3.000 de marci germane pentru a ajunge in Irlanda", spune un responsabil irlandez de origine romana, care se ocupa de solicitantii de azil in Dublin, relateaza Mediafax.

In luna ianuarie a acestui an, 88 dintre cei 840 de solicitanti de azil au provenit din Romania. Cotidianul scrie ca cel putin o banda romaneasca este implicata, la Cherbourg, in organizarea imigratiei ilegale prin portul Rosslare, in timp ce o alta ruta include localitatea nord-irlandeza Larne.

Organizatii neguvernamentale romanesti spun ca nu au avut de-a face, deocamdata, cu cazuri de romani intorsi din Irlanda dupa intrarea lor ilegala in aceasta tara, insa considera ca, probabil, este o chestiune de timp pana cand se vor confrunta cu asemenea situatii.

Traficul de carne vie este o realitate cotidiana in Romania, pe fondul ratei ridicate a somajului si ignorarii fenomenului, scrie Irish Times.

Piata cea mai mare este cea a femeilor si tinerelor, atrase de anunturile din ziare care ofera locuri de munca, fie ca dansatoare, fie ca baby-sitter in Japonia, Germania ori Olanda. Ajunse in oras, pasapoartele le sunt oprite de catre traficanti, care le forteaza sa se prostitueze. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24