Prima pagina

Basescu nu mai demisioneaza

20.04.2007, 19:19 13

Presedintele Traian Basescu a anuntat vineri, la ora 19, ca nu mai demisioneaza dupa decizia de suspendare a sa de catre Parlament, asa cum promisese.
El a anuntat la inceputul saptamanii ca in cazul in care va fi suspendat de Parlament din functia de presedinte va demisiona "in 5 minute" dupa anuntarea deciziei de suspendare.
Conform Constitutiei, in termen de o luna de zile, Guvernul trebuie sa organizeze un referendum in care poporul sa fie intrebat daca Basescu mai poate fi presedinte sau nu.
Pana la aflarea rezultatului referendumului, atributiile de presedinte al Romaniei sunt preluate de catre seful Senatului, Nicolae Vacaroiu.
Aceasta este cea mai puternica criza politica traversata de Romania dupa 1989. Parlamentul a votat joi cu o majoritate covarsitoare pentru suspendarea presedintelui. Basescu a platit astfel confruntarea pe care a avut-o permanent cu PNL si PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24