Prima pagina

Basescu ramane presedinte (Update)

18.05.2007, 20:25 17

Presedintele Traian Basescu va ramane in functie, conform primelor estimari ale institutelor de sondare a opiniei publice.

75,24% dintre voturile exprimate pana la ora 18:00 au fost impotriva demiterii, conform sondajului derulat de Metromedia Transilvania si INSOMAR, citat de Realitatea TV.

Prezenta la vot la aceeasi ora era de 36%, iar analistii se asteapta ca pana la ora 20:00, cand s-au inchis sectiile de votare, aceasta sa nu depaseasca 45%. Sondajul urmeaza sa aiba o marja de eroare de circa 1,5%.

Miza referendumului a fost numarul de voturi importiva demiterii si reprezentativitatea acestora, in raport cu populatia, dupa de sondajele anterioare aratasera ca Basescu va castiga cu o majoritate mai mult decat confortabila.

Traian Basescu a strans 5,12 milioane de voturi in 2004, cand a fost ales presedinte. Pentru a strange cel putin acelasi numar de voturi, la un procent de 75% de optiuni impotriva demiterii, ar fi necesara o prezenta la urne de circa 37,5%.

La ora 17:00, conform Biroului Electoral Central, prezenta la urne era de 32%, iar la ora 18:00 a fost de 36%, conform institutelor de sondaje.

Presedintele Basescu a declarat dupa anuntarea rezultatelor sondajelor ca urmeaza sa poarte discutii cu Parlamentul, pentru ca votul exprimat de romani inseamna ca acestia doresc reforma in setoare cheie, cum ar fi sanatatea sau intvatamantul.

Urmariti pe ZF24, ultimele informatii cu privire la rezultatul referendumului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO