Prima pagina

CDR-2000 se mobilizeaza pentru Isarescu

11.08.2000, 00:00 21



Conducerea PN?CD a anuntat ca, alaturi de celelalte formatiuni din "CDR - 2000", va incepe campania de strangere a celor 300.000 de semnaturi pentru Mugur Isarescu inca din aceasta saptamana si afirma ca-i pun ofera premierului "tot sprijinul logistic".

Prim-vicepresedintele PN?CD anuntat, luni seara, dupa o sedinta de aproape patru ore a Biroului National de Conducere, ca se asteapta la un larg sprijin din partea personalitatilor din mediile academice, literare, financiare, dar si din lumea sindicatelor. "Trebuie construit un suvoi foarte larg de sustinere", spunea el.

Mai mult, taranistii afirma ca discuta cu UDMR pentru a convinge formatiunea condusa de Marko Bela sa renunte la desemnarea unui candidat propriu pentru prezidentiale. Cu toate acestea, presedintele Uniunii a declarat pentru agentia ungara de presa MTI ca "situatia politica deosebita din Romania, slabirea fortelor de dreapta, precum si divizarea scenei politice", determina formatiunea reprezentativa a comunitatii maghiare sa mizeze pe propriul reprezentant in cursa pentru Cotroceni.

"Daca ar exista un candidat unic, care ar avea sanse sa il invinga pe Ion Iliescu inca din primul tur de scrutin, UDMR i-ar acorda sprijin", declara el, potrivit sursei citate.

Inaintea sedintei BNC, taranistii au discutat timp de o ora si jumatate cu liderii Uniunii Fortelor de Dreapta, care erau ingrijorati in legatura cu soarta prezidentiabilului. Varujan Vosganian si Adrian Iorgulescu au parasit sediul Palatului Parlamentului unde a avut loc intalnirea, inainte ca PN?CD sa fi primit, prin fax, interviul lui Mugur Isarescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24