Prima pagina

Costurile de aderare ale Tarom la SkyTeam ajung la 2 milioane de dolari

07.05.2008, 13:06 9

Compania aeriana Tarom, care a semnat contractul de preaderare la alianta internationala SkyTeam, va trebui sa investeasca 2 milioane de dolari pentru a indeplini conditiile de aderare in alianta.

"Costurile totale estimate in urma evaluarii conditiilor de aderare se ridica la aproximativ 2 milioane de dolari si tin de indeplinirea unor criterii de armonizare a sistemelor de operare", a declarat Gheorghe Barla, presedinte si CEO al Tarom.

In cazul in care Tarom indeplineste conditiile impuse de alianta, printre care armonizarea sistemelor IT si asigurarea unor standarde de calitate si securitate, semnarea contractului va avea loc la sfarsitul lui 2009, urmand ca din acel moment compania aeriana romaneasca sa plateasca o taxa anuala de 200 mii dolari.

In urma aderarii, Tarom va putea mari aria de operare cu aproximativ 800 de destinatii. La randul sau, Tarom va oferi clientilor aliantei 30 de noi detinatii dintre care 10 interne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO