Prima pagina

Credisson ataca piata cu carduri de credit

24.11.2005, 19:48 9

Credisson International, preluata in acest an de catre divizia de consumer finance a francezilor de la BNP Paribas, are o strategie agresiva de a se extinde pe piata creditelor de consum.

"Compania se pregateste sa emita 150.000 de carduri de credit in luna aprilie a anului viitor, iar pana la finele lui 2006 vrem sa fim prezenti in piata cu 300.000 de carduri de credit", a declarat Florin Andronescu, presedintele Credisson International.

Credisson se pregateste sa obtina licenta Mastercard, moment estimat pentru primul trimestru al anului viitor.

Compania, care detine o cota estimata la 20 - 25% din piata de consumer finance, are ca obiectiv pentru anul viitor o dublare a retelei, de la 450 de puncte de lucru in prezent la aproximativ 1.000 la finele lui 2006.

Pe piata de consumer finance, principalii concurenti sunt bancile, urmate de companiile de profil. Pe langa Credisson, mai activeaza Estima Finance - creata de catre retailerul Domo si Fondul Romano - American de Investitii, respectiv Credex, fondata in acest an de catre Altex si banca Raiffeisen, si Fortuna Credit, controlata de TBI Holding si Cosmo.

Credisson si-a bugetat pentru 2006 afaceri de 125 - 130 milioane de euro, in crestere cu pana la 30% fata de acest an, spune Andronescu.

Credisson are acum aproximativ 650.000 de clienti in portofoliu si un personal de 700 de angajati.

Imediat dupa preluare, francezii au trecut la integrarea Credisson in structurile Cetelem, proces care avanseaza rapid.

"In acest moment, arhiva de date a Credisson este la Paris, Bucurestiul nefiind altceva acum decat un terminal. Avem o linie de trafic de date de mare viteza cu cartierul general al Cetelem", spune Andronescu.

"Din luna septembrie, Credisson nu mai este un broker de credite al bancilor, ci este cu adevarat o companie de credite de consum, putand acorda direct finantare. Avem scrisoare de garantie bancara din partea BNP Paribas in valoare de 200 mil. euro, iar acum se pregateste suplimentarea cu inca 100 mil. euro", explica presedintele companiei.

Cetelem, cea mai mare companie de consumer finance din zona euro si care face parte din grupul financiar francez BNP Paribas, a achizitionat in primavara acestui an afacerea Credisson pentru 47 de milioane de euro de la fondul de investitii suedez Oresa Ventures si Florin Andronescu. Dupa vanzarea actiunilor, Andronescu a ramas presedinte al companiei, functie pe care o va pastra in baza acordului incheiat cu Cetelem pana in mai 2008.

adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO