Prima pagina

Criza internationala a scazut averea lui Buffett cu 20%

Criza internationala a scazut averea lui Buffett cu 20%
03.07.2008, 11:27 13

Chiar si fondul de investitii Berkshire Hathaway, detinut de miliardarul Warren Buffett, a inregistrat o pierdere de 20% din decembrie pana in prezent, aceasta prima jumatate de an fiind cea mai groaznica pentru companiile de investitii din 1990 incoace, indicele S&P 500 cazand cu peste 15% incepand cu 10 decembrie, informeaza The Independent.

Dupa ce compania sa a atins venituri record in 2007, Buffett, cunoscut drept Inteleptul din Omaha, a declarat ca profitul va urma sa cada. "Petrecerea a luat sfarsit", scria el in luna februarie. "Este o certitudine ca profiturile din industria asigurarilor, inclusiv ale noastre, vor cadea semnificativ din 2008".

Totusi, nu doar divizia de asigurari a Berkshire a avut de suferit, ci si companii precum Wells Fargo, American Express si US Bancorp, companii la care Berkshire detine participatii destul de importante.

Si chiar daca actiunile Berkshire au inregistrat un declin de 120.000 dolari/actiune, de la nivelul maxim de 151.650 dolari/actiune, atins in decembrie, majoritatea investitorilor inca sunt de parere ca acesta este un moment propice pentru a continua achizitia de actiuni. "As pune un nou client la Berkshire chiar in acest moment", a declarat Frank Betz, partener la Carret Zane Capital Management. "Este probabil cea mai buna colectie de companii care a fost realizata vreodata".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO