Prima pagina

Deutsche Bank detine peste 1% din SIF Transilvania

16.04.2007, 15:16 16

Deutsche Bank AG, Sucursala Londra, controleaza 5,5 milioane de actiuni SIF Transilvania, reprezentand 1,0087% din capitalul social, a anuntat astazi societatea de investitii, intr-un comunicat remis BVB.
Mai multi actionari ai SIF-urilor au raportat pana acum ca detin peste 1% din capitalul societatii, impreuna cu persoanele care actioneaza in mod copncertat. Printre acestia se numara omul de afaceri Catalin Chelu, fondul american Julius Baer si Banca Transilvania.
Conform legislatiei in vigoare, grupurile de actionari care detin peste 1% au obligatia sa-si reduca participatia sub acest nivel in termen de trei luni.
SIF Transilvania are o capitalizare bursiera de 600 de milioane de euro.
Alte detineri de peste 1% din capitalul SIF-urilor au fost raportate Bursei de Valori Bucuresti de catre Banca Transilvania (7,96% din SIF Banat-Crisana), Ampelus Holding Limited, firma inregistrata in Cipru (4,6% din SIF Banat), ING (1,1% din capitalul SIF Banat-Crisana si SIF Moldova). fondul american de investitii Julius Baer Investment Management (intre 1,54% si 1,72% din capital la fiecare din cele cinci SIF), Catalin Chelu (peste 1% din drepturile de vot la patru din cele cinci SIF, cu exceptia SIF Moldova, unde are o participatie de 0,98%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO