Prima pagina

Dezvoltatorii vor construi locuinte cu suprafete tot mai reduse, pentru a fi accesibile ca pret

20.02.2008, 16:59 12

Dezvoltatorii imobiliari se vor orienta in perioada urmatoare spre constructia de locuinte cu suprafete reduse, pentru a facilita accesul mai multor categorii de cumparatori la achizitia apartamentelor noi, a declarat astazi directorul comercial al companiei Gea Prasa, Antonio Zarnescu, citat de Mediafax.

Apartamentele vor fi din ce in ce mai mici, foarte aproape de limita legii. In acest mod, tot mai multe persoane interesate isi vor permite sa cumpere o locuinta intr-un ansamblu nou", a afirmat Zarnescu la conferinta de presa prilejuita de deschiderea targului imobiliar Timon din Bucuresti.

Potrivit normativelor in vigoare, camera de zi dintr-o garsoniera nu poate avea mai putin de 18 metri patrati, dimensiune care se pastreaza si la apartamentele cu doua camere, unde suprafata dormitorului poate insa cobori pana la 12 metri patrati. La apartamentele cu trei camere, limita pentru camera de zi este tot de 18 metri, iar dormitoarele trebuie sa aiba, insumat, cel putin 22 mp. Suprafetele minime ale bucatariilor pentru fiecare dintre tipurile de locuinte variaza intre 5,5 mp si 5,8 mp.

Suprafata utila minima este de 37 mp la garsoniere, 52 mp la apartamentele cu doua camere, 66 mp la locuintele cu trei camere si 74 mp in cazul celor cu patru camere.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO