Prima pagina

Doi bancheri romani de la Londra au dat 91,6 mil.euro pe Tractorul

05.07.2007, 21:30 50

Doi bancheri de investitii romani care lucreaza la Londra, Victor Vadeneaux si Silviu Savin, au cistigat licitatia pentru achizitia platformei Tractorul Brasov, oferind un pret de 91,6 milioane de euro.
Cistigarea licitatiei de firma Flavus Investment, in spatele careia se afla fondul britanic de investitii Centerra Capital Partnersal al celor doi, este o mare surpriza avind in vedere ca cei bancheri i-au batut pe Ion Tiriac, Ion Radulea( afacerea Semanatoarea),Iulian Dascalu ( Iulius Mall) si Cezar Rapotan( afacerea Arabesque).
Creierul fondului, Victor Vadeneaux, este de origine romana si a lucrat mai mult la Londra- la fondul de investitii Advent, la banca de investitii Lazard sau la McKinsey, cea mai puternica firma de consultanta din lume. El are un MBA la Harvard.
Siviu Savin a lucrat la Londra, la unul din cele mai mari fonduri de investitii - Goverment of Singapore Investment Corporation.
Conform unor surse de pe piata financiara, cei doi tatoneaza piata romaneasca de real estate de mai mult timp. Ei au un proiect rezidential in Capitala,in spatele Librariei Carturesti din zona Magheru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO