Prima pagina

Dupa Serbia, asasinatele politice au ajuns si in Muntenegru

02.06.2000, 00:00 13



Goran Zugici, consilierul pe probleme de securitate al presedintelui Republicii Muntenegru Milo Djukanovici, a fost impuscat mortal miercuri-seara, in fata casei sale din Podgorita, de o persoana ramasa neidentificata, informeaza Reuters. Zugici (38 de ani), fost sef al politiei din orasul Herzeg Novi, este primul oficial muntenegrean ucis dupa seria de asasinate politice care au avut loc in Serbia, partenera Republicii Muntenegru din Federatia Iugoslava. Un vecin al lui Zugici a declarat ca a auzit un foc de arma automata in jurul orei 23.00 (21.00 GMT), dupa care a iesit afara si l-a gasit pe acesta mort langa autoturismul sau. Zugici era casatorit si avea doi copii, un baiat si o fata. Unitati speciale ale politiei au blocat cartierul Pobrezje din Podgorita unde a avut loc asasinatul, incercand sa-l gaseasca pe ucigas.

Asasinarea lui Zugici va tensiona si mai mult relatiile dintre Serbia si Muntenegru. Presedintele Djukanovici a avertizat in repetate randuri ca va organiza un referendum pe tema independentei tarii sale in cazul in care presedintele Slobodan Milosevici nu va reforma Federatia Iugoslava dominata de Serbia. Guvernul de la Belgrad il acuza pe Djukanovici ca actioneaza la ordinele Occidentului, care urmareste sa faramiteze ce a mai ramas din Iugoslavia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO