Prima pagina

Erste Bank si-a schimbat numele oficial

06.05.2008, 18:47 10

Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, si-a schimbat astazi numele oficial din "Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG" in "Erste Bank Group AG", in urma reorganizarii grupului ca holding. Decizia a fost votata de AGA.
Erste Bank AG era institutia care detinea toate functiile si toate participatiile in subsidiare, cumulind practic atat afacerile bancare din Austria cat si coordonarea investitiilor din Europa Centrala si de Est (ECE) sau subsidiarele de leasing, de asigurari, etc.
Structura nou creata de holding a facut o separare clara: Holding-ul preia functiile de coordonare precum si diviziile Capital markets si Group large corporates & Investement banking, in timp ce filiala locala, Erste Bank Austria urmeaza sa administreze strict operatiunile financiar bancare din Austria.
Subsidiarele raman in holding sau intra la Erste Bank Austria in functie de profilul lor. Astfel, subsidiarele orientate catre produse si servicii retail raman la Erste Bank Austria, iar cele orientate puternic catre ECE intra in holding.
Andreas Treichl, CEO al bancii, a afirmat ca daca Erste se va extinde pe o noua piata, structura stabilita va putea absorbi foarte usor alta subsidiara. El nu a dorit sa raspunda actionarilor care l-au intrebat in ce tara ar mai putea intra Erste Bank. Pe de alta parte, el a respins perspectiva infiintarii unei structuri dedicate operatiunilor din Europa Centrala si de Est, dupa modelul Raiffeisen International al grupului Raiffeisen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO