Prima pagina

Falimente imortalizate in carti de joc

20.06.2003, 00:00 16



Ce au in comun Martha Stewart, Kenneth Lay sI Saddam Hussein? Sunt totI in carti.



O mica firma din Atlanta, bazandu-se pe succesul de care s-a bucurat pachetul de cartI de joc lansat de Pentagon cu fotografiile oficialilor irakieni cautatI de armata americana, a scos la vanzare, on-line, un set de cartI de joc ilustrat cu fetele protagonistilor celor mai spectaculoase falimente sI scandaluri financiare din ultima perioada din Statele Unite ale Americii.



"Vanzarile merg mult mai binde decat ne-am asteptat", spune Douglas Quinby, unul din fondatorii www.thestackeddeck.com



Pachetul de cartI de joc, vandut cu 12,95 dolari, infatIseaza o multime de directori executivi sI oficiali ai companiilor care au tinut in ultima perioada prima pagina a ziarelor. Apar, de exemplu, foastul presedinte al Enron Kenneth Lay (as de pica), Martha Stewart, implicata intr-un scandal cu actiuni ImClone (dama de cupa) sI fostul presedinte al organismului american de control a pietei de capital SEC Harvey Pitt (joker). Printre marile companii pomenite se numara American Airlines, Andersen, Tyco, WorldCom, AOL Time Warner, Citigroup, Merrill Lynch. O scurta descriere a "faptelor" insoteste caricatura ce ilustreaza cartea de joc.



Cei mai multI clientI, spun repezentantii firmei, sunt chiar fostii sau actualii angajatI ai companiilor in cauza. Dat fiind succesul neasteptat de care se bucura initiativa firmei, pachetul de cartI de joc va fi permanent actualizat, nefiind exclusa posibilitatea lansarii de produse pe teme similare. "Din nefericire, sunt o multime de teme pentru viitoarele pachete de cartI de joc", a spus Quinby.



Ultima propunere de includere in pachet sunt oficialii Freddie Mac, compania de credit imobiliar investigata in prezent de autoritatile americane.



catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24