Prima pagina

Fondul 3i are de investit 150 mil. euro

20.07.2007, 19:05 13

Firma de private equity si venture capital 3TS Capital Partners, una dintre cele mari din Europa Centrala si de Est, care administreaza fondurile din regiune ale gigantului 3i, are de investit 150 mil. euro pentru piata locala in urmatorii cinci ani.
"Cautam companii care au nevoie de 5 pana la 15 milioane de euro pentru a-si creste afacerea. Ne intereseaza firmele cu un avans anual de minim 20% si care activeaza in domenii cu perspective de crestere sustinuta", a declarat pentru ZF Daniel Lynch, managing director al 3TS Capital Partners.1
Pe plan local, 3i este deja implicat in doua afaceri din servicii, Centrul Medical Unirea si Romprest Service, companii la care fondul de investitii a preluat cate un pachet de 30% din actiuni.
"Targetul meu pentru Romania este sa gasesc inca 2-3 companii ca acestea (Centrul Medical Unirea si Romprest - n.red.). Suntem interesati de participatii minoritare la companiile private. In acest moment nu ne axam pe companiile cotate pe Bursa. Eventual, le listam pe cele la care am cumparat deja actiuni. Permanent suntem in discutii cu 2-3 companii, in diferite stagii", a spus Daniel Lynch.
In ceea ce priveste domeniile cele mai atractive pentru companie, acestea sunt tehnologia, media, serviciile financiare, dar si proiectele de energie regenerabila. La polul opus, telecomunicatiile sunt cel mai putin atractiv domeniu pentru 3i.
"In acest moment sumele alocate Romaniei depasesc 50 mil. euro. In primavara insa intentionam sa strangem inca un fond cu o capacitate totala de finantare de 200 mil. euro. Din aceasta suma inca 100 mil. euro sunt destinati Romaniei", spune Lynch.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24