Prima pagina

Fostul presedinte Dragon Star intra cu trei milioane de euro pe curierat

08.06.2007, 19:49 756

Dan Alistar, fostul presedinte al companiei de paza si securitate Dragon Star (actuala Rosegur), unul dintre primii jucatori de pe piata de profil, va investi 3 milioane de euro in urmatorii trei ani pentru dezvoltarea unei afaceri in sectorul de curierat.
Dragon Star, care era detinuta in proportie de 95% de Alistar, a fost achizitionata la jumatatea anului 2005 de catre fondul GED Eastern Fund II, administrat de grupul spaniol GED, impreuna cu liderul pietei spaniole a serviciilor de paza si securitate Prosegur, pentru circa 7 milioane de euro. Ulterior, firma a fost rebranduita in Rosegur.
Omul de afaceri a renuntat la inceputul acestui an la functia de administrator pe care o detinea in cadrul Dragon Star. "Am decis sa renunt la functia de administrator pentru ca nu mai corespundeau politicile de dezvoltare a afacerii Dragon Star. Eu doream extinderea portofoliului companiei si nu am ajuns la un consens cu reprezentantii GED si Prosegur. Astfel, am creat firma de curierat Dragon Star Company", a declarat Alistar.
Noua firma creata a fost desprinsa in 2006 din grupul Dragon Star, iar fondurile pentru dezvoltarea afacerii vor proveni din vanzarea actiunilor afacerii Dragon Star, potrivit lui Alistar.
Dragon Star Company intra pe o piata in plina ascensiune, cu un ritm anual de crestere de 20-30%. Principalii competitori ai companiei pe piata de curierat sunt jucatorii internationali DHL, TNT, UPS si FedEx, precum si companiile Fan Courier, Cargus, TCE Logistica, Curiero sau Roexpres.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24