Prima pagina

Guvernul Nastase se instaleaza astazi

28.12.2001, 00:00 18



Guvernul PDSR condus de Adrian Nastase se va instala astazi la Palatul Victoria dupa ce, in prealabil, va fi supus votului Camerelor reunite ale Parlamentului si va depune juramantul la Cotroceni.

Tot astazi, senatorii si deputatii se vor pronunta prin vot asupra programului de guvernare al PDSR, depus la Parlament impreuna cu lista viitorului Cabinet, in urma cu doua zile.

Premierul Adrian Nastase declara ieri ca se asteapta la un "vot curcubeu", neexcluzand reactiile de respingere ale unor parlamentari. Totusi, acest vot a fost negociat cu toate partidele politice de Opozitie, exceptie facand PRM.

PD, partidul condus de Petre Roman, care a tinut in sah" cateva saptamani Guvernul Nastase a fost ieri unul dintre semnatarii declaratiei comune, care cuprinde "prioritatile in dezvoltarea Romaniei si integrarea in structurile Uniunii Europene si euroatlantice".

Documentul a mai fost semnat de catre prim-vicepresedintele PNL Valeriu Stoica si presedintele UDMR Marko Bela, formatiuni care au anuntat sprijinul pentru noul Cabinet.

In afara de declaratia comuna, PNL si UDMR au incheiat tot ieri cate un protocol bilateral cu PDSR prin care se angajeaza sa nu depuna si sa nu sustina nici o motiune de cenzura timp de un an.

In schimb, PDSR se obliga ca ii va consulta pe liberali in "problemele majore de politica interna si externa", iar fata de UDMR se angajeaza ca va finaliza Legea administratiei publice locale si va imbunatati conditiile invatamturlui in limba materna.

Toti ministri Guvernului Nastase au fost audiati si validati ieri de comisiile de specialitate ale Parlamentului, urmand ca astazi lista Cabinetului sa fie supusa votului plenului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO