Prima pagina

Isarescu: Reducerea TVA la alimentele de baza ar putea avea efecte negative "enorme"

20.02.2008, 09:58 13

Reducerea TVA la alimentele de baza ar avea efecte negative "enorme" pentru ca o relaxare fiscala acum este "ultimul lucru pe care si-l poate permite Romania", a declarat guvernatorul BNR Mugur Isarescu, citat de Mediafax.

El a apreciat ca scaderea veniturilor bugetare ca urmare a reducerii TVA nu ar fi compensata prin impozitarea bunurilor de lux, deoarece consumatorii unor astfel de produse ar identifica metode de eludare a legii.

"Fara sa bruscam economia, trebuie sa trecem la un deficit fiscal mai mic, nu la o relaxare fiscala. Putem discuta, cu mare atentie, de o reducere a TVA doar in cadrul unei reforme fiscale", a spus Isarescu.

Senatorii au adoptat, in urma cu aproximativ doua saptamani, o initiativa legislativa care prevede reducerea la 5% a taxei pe valoarea adaugata la alimentele de baza - paine, carne, lapte, ulei vegetal si zahar. Senatul a adoptat aceasta initiativa legislativa in calitate de prima Camera sesizata. Forul decizional in acest caz este Camera Deputatilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO